Dodane: 14-03-2010 10:54
Na stronie pojawił się już 48 epizod Dragon Ball Kai'a, już teraz możecie go obejrzeć online, status odcinka (napisy itp) możecie obserwować w tym temacie:
http://dbpolska.n...opic/10156 czyli, tutaj mają pojawiać się wyłącznie opinie na temat odcinka, wszystkie inne posty będą kasowane.
LINK DO ODCINKA:
http://dbpolska.n...ll_kai/48/

Dodane: 14-03-2010 11:07
Tak jak się spodziewałem, suuuper odcinek. Kreska poprawiona, dobre skrocenie, muzyka niby na wysokim poziomie ale jednak czegoś zawsze mi w niej brakuje. To najsłabszy aspekt produkcji. Najbardziej spodobał mi się eyecatcher. Wbija w fotel. Prawdziwa akcja wlasnie sie zaczela...
--------------------
Final Fantasy Main Theme
Piorunochron na szczyscie wiezy koscielnej swiadczy ze kazdy ma czasem watpliwosci...

Dodane: 14-03-2010 11:48
Odcinek świetny. Teraz to dopiero walka jest. Tylko przemiana w SSJ taka trochę za cicha jak dlamnie. Ten okrzyk powinien być głośniejszy i to sporo. Poza tym walka wygląda świetnie. Grafika lepsza niż w Z-tce, co dodaje tylko smaczku. Niemogę się doczekać następnego odcinka, zresztą tak jest co tydzień.
--------------------

Dodane: 14-03-2010 12:13
Tez bym chciał się dowiedzieć jak obejrzeć 2 cześć odcinka bo jest tylko part 1 dwunastominutowy

Dodane: 14-03-2010 14:18
Już poprawiłem odcinek, nawet nie zauważyłem że nie dodałem drugiego parta :/
Informacja dla tych, co nie potrafią napisać posta składającego się ze 100 znaków, przeczytajcie regulamin, tam jest wyraźnie napisane, że takie posty będą kasowane.

Dodane: 14-03-2010 15:33 -
Mam pytanie. Kiedy lub za ile około będzie odcinek z napisami?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
/EDIT

rzepraszam, mój błąd, nie doczytałem.

Dodane: 14-03-2010 16:02
W pierwszym poście tego tematu napisałem wyraźnie, że ten temat jest tylko i wyłącznie od komentarzy na temat odcinka, nie pytań kiedy będą napisy. Postęp prac jest podany w pierwszym linku tego tematu. Proszę o dokładniejsze czytanie tematów/postów bo będę posty kasować.

Dodane: 14-03-2010 16:36

Dodane: 14-03-2010 18:13 -
odcinek dobry owszem , jeśli chodzi o treść i odświeżenie bo graficznie moim zdaniem bardzo słabo

, proszę proszę Furi-za bez większej fatygi powstrzymał 20 X kaio-ken , potem przeżył Genki-dama i stojąc na wzniesieniu sam powiedział że niemal zginął a wcale tego po nim nie było widać znowu , a zaledwie kilkoma blastami wystrzelonymi w Goku miał ogromną zadyszkę , czyżby morale w walce odgrywały równie ważną role jak siła <myśli> najwyraźniej moc SSJ jest duuuużo większa od 30% Furi-zy skoro takie krótkie natarcie Goku na niego doprowadziła go do takiego stopnia , i jeszcze eyekatcher ... bosh jeśli odcinki Kai byłyby takie jak ten eyekatcher to chyba bym robił w gacie oglądając epki

Dodane: 14-03-2010 23:03 -
i jeszcze eyekatcher ... bosh jeśli odcinki Kai byłyby takie jak ten eyekatcher to chyba bym robił w gacie oglądając epki
Jak oglądałem odcinek pomyślałem identycznie, że ten eyekatcher jest po prostu masakryczny, ale nie byłem pewien czy ktoś prócz mnie pomyślał podobnie

te kilka sekund potrafi ładą grafikę zrobić, co jest problemem żeby nie zrobić całego odcinka? Nie rozumiem akiry kompletnie, niech oświadczy że to tylko dla kasy, jak najniższym kosztem zarobić jak najwięcej bo zbiera d emerytury i tyle.. Bo takie badziewie którego do pobrania raw pojawia się dopiero o 17, kiedy to odcinki naruto pojawiają się kilka godzin po premierze i to już z napisami angielskimi. Zwyczajnie żałosne.
Ahh i co do tych morali, tak mają one ogromne znaczenie. Można nie umieć się bić, można mieć przesrane w stosunku swojej siły do siły przeciwnika, a i tak jeżeli będziesz myślał pozytywnie, to przede wszystkim w ogóle dojdzie do tej walki, a dalej to już zależy tylko i wyłącznie od twojej woli walki. Tak zwanego serca walki, czy duszy.

Dodane: 15-03-2010 00:08
Nie spodziewałem się, że tak szybko dojdzie do próby zniszczenia planety przez Freezera. Ładnie to streścili. Wychodzi na to, że rzeczywiście za dwa tygodnie będzie koniec walki z Freezerem. Sam odcinek... jak przypuszczałem, głównie demonstracja siły przez Goku i tylko kilka zadanych ciosów. Mimo to Freezer wpadł w taki szał, że postanowił zniszczyć planetę. Na szczęście mu się to nie uda od razu (chociaż tego nie powinniśmy jeszcze wiedzieć

), a przyszły odcinek zapowiada się ciekawie. Freeza pełna moc, a i tak wciry od SSJ. Jestem ciekaw czy poprawią niektóre błędy, które popełnili... Zresztą, nie chcę spoilerować tym, którzy jeszcze nie oglądali DBZ, bo jak mniemam są tu jeszcze tacy ludzie, ale w odpowiednim momencie napiszę o co mi chodziło. Tak czy inaczej grafika ładnie poprawiona w niektórych momentach. Soundtrack... co tu dużo mówić, podczas sagi Freezera w niektórych momentach jest lepsza, ale ogólnie DBZ wychodzi w tej kwestii zdecydowanie na plus. To tyle...
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 15-03-2010 06:58
Odcinek bardzo mi się podobał soundrack też fajny najlepsza była mina freezera kiedy goku mu coś powiedział. A następny odcinek zapowiada się bardzo bardzo ciekawie.

Dodane: 16-03-2010 16:03
Odcinek dobry, nie było aż tak dużo gadania, za to była walka. Jak już ktoś wspomniał Eyekatcher był wyśmienicie zrobiony i albo mi się wydaję, albo w openingu dodano jakieś nowe scenki. Nie jestem pewny, bo zwykle pomijam opening i ending

Według moich obliczeń, Frieza saga skończy się za jakieś 2-3 epków
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 16-03-2010 16:25
Tak szybko ? Myslalem, ze troche sie jeszcze pobija. Z Zetki pamietam jak wszystko sie skonczylo, ale co bylo wczesniej nie bardzo. Pamietam tylko ta wybuchajaca planete przez 10 odcinkow, kiedy to miala sie rozleciec po 5 minutach ^^
No, ale moze to i lepiej, z niecierpliwoscia czekam na Cell Sage.

Dodane: 16-03-2010 16:39
Kiedy będzie można pobrać odcinek w HD? ja oglądam dragon balla na telewizorze. Dlatego że mam 40' a monitor ma tylko 19'. Wiec kiedy będzie można pobrać z MU?

Dodane: 16-03-2010 16:42
Jesteś już 136 dni na tej stronie, powiedz mi, czy kiedy kolwiek pobrałeś odcinek DBKai z innego serwera niż megaupload? Kolejna sprawa, czytałeś pierwszy post tego tematu? To nie jest temat dotyczący postępu prac, tak będzie w HD.

Dodane: 16-03-2010 21:17
Odcinek pewnie będzie świetny.Bo jak wrzuca to dopiero obejrzę.Na cell sadze się skończy .I bardzo dobrze!Buu saga już była trochę śmieszna .Bubu regenerujący się z niczego itp. Kai będzie miał 99 odcinków .To na android sage i cell sagę idealnie starczy.pozdro.

Dodane: 16-03-2010 21:19
Tego nie wiemy niestety czy to się skończy na sadze cell. Ciekawe jak im to wyjdzie, skoro już jesteśmy na 48 odcinku, a jeszcze została saga androidów, saga cell i saga buu.. Wydaje mi się że kai będzie trochę przekombinowane.....

Dodane: 16-03-2010 21:37
Nie jest powiedziane, czy Db Kai bd miał faktycznie 99 odcinków. poza tym czytałem trochę różnych informacji na ten temat to mówiono, że będzie ponad 100 odcinków. A ponad 100 to nawet i 150, a co do odcinku to mi się bardzo podobał czekam tylko na opcję ściągnięcia z napisami

Dodane: 17-03-2010 10:40
Bardzo się cieszę, że już jest 48 epizod Dragon Ball Kai po polsku, mam nadzieję, że następne odcinki również będą w HD, bo oglądanie odcinków w HQ nie jest zbytnio zadowalające. DZIĘKI
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.