Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:10
OnLine: 65, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Kulturystyka
Dodane: 26-03-2010 14:57 - Edytowane przez szwera dnia 26-03-2010 14:57
#szwera - user - 30%
Z tym się z Tobą nie zgodzę, ponieważ na siłowni wyćwiczysz większą partię mięśni a jakbyś przerzucał węgiel to najwyżej byś wyćwiczonego miał tylko bicepsa. Siłownia gwarantuje Ci wyćwiczenie większej ilości mięśni. No ale siłownia nie jest dla każdego, niektórzy wolą siedzieć przed komputerem niż zrobić coś ze swoim ciałem.

Dodane: 26-03-2010 15:16
#by_ikar - systemadmin - max%
Jasne, bo przy przerzucaniu węgla pracuje tylko biceps.. Bierz pod uwagę to że musisz to podnieść, czyli się schylić, więc większość mięśni na plecach oraz na brzuchu. Przy załadunku takich mebli, to te meble musisz często podnosić nad siebie, więc wszystkie mięśnie rąk, dodatkowo one nie są na twojej wysokości, więc musisz się schylić i je podnieść, potem wrzucić na auto.. Pamiętam jak dziś, każdy kto tam pracował miał zawsze ręce spuchnięte, nikt nie mógł nosić obrączek czy sygnetów, z prostej przyczyny, to był taki wysiłek fizyczny, że dłonie dosłownie puchły. Czy jesteś w stanie do takiego wysiłku fizycznego doprowadzić się każdego dnia na siłowni? No i jeszcze dadzą ci za to kasę? :) Tak mi się wydawało.

Swoją drogą, komputer również nie jest dla każdego, niektórzy wolą ćwiczyć mięśnie, a inni umysł. Ćwiczenie mięśni jest proste, idziesz i to robisz, liczy się tylko wytrwałość. A wyzwania intelektualne jakie niesie ze sobą programowanie? Niektórzy porównują programistów do chirurgów, jeżeli się rozchodzi o poziom wykształcenia.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 26-03-2010 18:44 - Edytowane przez szwera dnia 26-03-2010 18:45
#szwera - user - 30%
No dobra przekonałeś mnie. Nie sądziłem, że tyle wysiłku w to można włożyć. Ja osobiście wole siłownie, bo do pracy jestem jeszcze trochę za młody, bo mam dopiero 17lat. Pozdro

Dodane: 26-03-2010 19:03
#zabuza3 - user - 20%
Jestem tapicerem z zawodu,w wolnym czasie pracuję na budowie,ale jakoś za specjalnie to moje ciało się nie rozwija przy tym,ponieważ ciężary są za małe,dużo trzeba się nachodzić i spocić(czyli spadek masy),polecam na rzeźbę jako trening aerobowy.

Dodane: 28-03-2010 13:31
#by_black - systemadmin - max%
Jeżeli chodzi o kulturystykę z kategorii guru olimpa to podziękował, jak widzę jak ci ludzie wyglądają, to mam ochotę na wielkiego pawia, rozumiem, że jeżeli ktoś chce dobrze wyglądać, ćwiczy bądź robi coś w tym kierunku to przecież nic złego, ale żeby niszczyć swój wygląd? :|

--------------------
Dodane: 31-03-2010 20:04
#Darknes - user - max%
Kulturystyka wiąże się juz ze środkami anabolicznymi i powiem zdecydowanie nie. może jakieś kobiety polecą na takiego co ma dużo mięśni ale nie koniecznie. Ćwiczyć na siłowni naturalnie to nic złego i sam czasem w szkole sobie pójdę popodnosić ale spędzić pół swojego życia na podnoszeniu ciężarów to gruba przesada jak dla mnie. Arnold miał tyle szczęścia, że potrzebowali mięśniaka do filmu zagrał w jednym wyszło mu całkiem nieźle i potem zaczeli go brać więc dzięki tej kulturystyce osiągnął sukces ale nie wszystkim się tak poszczęści a na starość nie wiem czy tak fajnie jest zdźwigać takie cielsko xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online