Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:36
OnLine: 47, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Koniec ery Billa Gatesa
Dodane: 13-03-2010 22:20
#olek_mi - user - max%
Koniec ery billa gatesa? Zależy pod jakim kątem na to patrzeć. Tak właściwie to on spadł zaledwie na drugie miejsce, więc niby dalej się liczy wśród tych miliarderów, a ich jest dość sporo...Patrząc przyszłościowo może to nam dać znak, że powoli M$ będzie miał coraz mniejsze zyski w przedsiębiorstwie komputerowym. Tak jak IE został zepchnięty przez nowocześniejsze, mniej zawodne przeglądarki tak M$ straci wkrótce(za kilkanaście lat) swoje udziały w rynku na rzecz np. Linuxa.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 13-03-2010 23:04
#Macias - user - max%
Pierwsze czy drugie miejsce na świecie to naprawdę niewielka różnica. Ci ludzie i tak są obrzydliwie bogaci i nawet jak ich zyski będą spadać nie powinno im się żyć źle. To, że ktoś tam wyprzedził Gatesa pod względem posiadanego majątku nie spowoduje że era Microsoftu się zakończy, bo daleko do tego.

--------------------
Dodane: 14-03-2010 19:12
#enigma - user - max%
Uważam tak jak Maciek. Nie wiem czy im to robi różnice, czy są najbogatsi na świecie, czy są na drugim miejscu, w każdym bądź razie i ten i ten mają tyle kasy, że się w głowie nie mieści. Na prawdę nie muszą oni się martwić o swoje życie, jak i życie swoich wnuków, bo z taka sumką na koncie (raczej kontach xD) to całe jego pokolenie będzie żyło w dobrobycie. :p

--------------------
Dodane: 20-03-2010 19:44
#Darknes - user - max%
To że nie jest pierwszy na listach najbogatszych nie znaczy, że on wraz z Microsoftem padną co prawda notowania M$ spadają a linux sie unacnia ale tak szybko nie zbankrutują :p

Co do Windy 7 to nie wiem czy to dlatego, że mam wersję 64 bit czy w 32 jest to samo ale sprawdzone stare programy nie chodzą tak jak powinny albo nie chodzą wcale i musiałem sobie ściągać nowe. A na ubuntu natomiast fajnie mi się pracowało :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 20-03-2010 20:46
#by_ikar - systemadmin - max%
Jeżeli chodzi o windowsa 7, to w nim jest coś takiego, nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa, ale odnosi się to zmiany środowiska graficznego, na dx11. Efektem czego przed włączeniem filmów np mkv wyskakuje ci komunikat, a potem film może chodzić różnie, może przykładowo mulić. Problem wynika z programów które nie mają zaimplementowane obsługi nowego środowiska graficznego i zwyczajnie się mulą. Bardzo dziwne i beznadziejne to jest..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 28-03-2010 15:37
#by_black - systemadmin - max%
To zmiana schematów kolorów, kiedy program nie obsługuje tego schematu, bądź plik po prostu zmienia się schemat z przykładowo aero na standardowy, co moim zdaniem jest straszni denerwujące.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online