Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:10
OnLine: 64, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Formuła 1 - sezon 2010
Dodane: 10-10-2010 20:25
#hlkpl - user - 80%
Gp japonii szkoda roberta dobrze wystartował dużo mógłby punktów zarobić gdyby nie to koło ale z drugiej strony miałem niezły ubaw :p , podobny wypadek o ile można to tak nazwać to miał rosberg dzięki temu nico robciowi nie odskoczył podobnie massa który zaliczył kraksę z liuzzim. Po tym wyścigu szanse na majstra prawdopodobnie stracił luisek a szkoda liczyłem że w tym roku powróci na tron. :( Jedyną pociechą po tym wyścigu są punkty zdobyte przez nikosia Heidfeld'a. :p Brawo Quick nick

--------------------
Dodane: 10-10-2010 23:12
Szkoda Kubicy :( Niezły start, a później taki pech. Pozostaje wierzyć że w ostatnich wyścigach da z siebie wszystko (z bolidu też xD) i będzie miał szczęście, a co za tym idzie szanse powalczyć o 6 miejsce w klasyfikacji generalnej.

--------------------

Dodane: 14-11-2010 15:58
#Macias - user - max%
To był zabawny wyścig... Koła tylko wszystkim odpadały xD Wielka szkoda że Robertowi się coś takiego przytrafiło. Miałby szansę na genialną pozycję. Trochę straciłem ochotę na oglądanie tego wyścigu po tym niemiłym zdarzeniu, no ale jako że jestem zahartowany takimi sytuacjami z Formuły, to jakoś wytrwałem przy ekranie. Ogólnie wyścig był spoko, choć w tym sezonie były o niebo lepsze.

Wiadomość doklejona:
Mamy za sobą ciekawe kwalifikacje do GP Brazylii. Na torze Interlagos ogromną niespodziankę sprawił wszystkim Nico Hulkenberg, który ustanawiał genialne czasówki i wywalczył pole position! Robert Kubica do wyścigu ruszy z siódmej lokaty. Jego kolega z teamu Renault - Pietrov w końcu przedostał się do najlepszej dziesiątki w kwalifikacjach. Jutro zapowiada się ciekawy wyścig.

Wiadomość doklejona:
SEBASTIAN VETTEL MISTRZEM ŚWIATA!

Właśnie zakończył się ostatni wyścig tegorocznego sezonu Formuły 1. Po niesamowitym i pełnym napięcia wyścigu, to właśnie Sebastian Vettel triumfował. Młody Niemiec potrzebował 5 miejsc przewagi na Fernando Alonso, aby ostatecznie wygrać z nim w klasyfikacji generalnej. Dzięki wspaniałej taktyce i jeździe kierowców Renault - Pietrowa i Kubicy, Fernando Alonso musiał zadowolić się siódmą lokatą i w ten sposób Vettel zagwarantował sobie Mistrzostwo Świata!

Zapraszam do dyskusji na temat minionego wyścigu, a także do podsumowania całego sezonu 2010!

--------------------
Dodane: 14-11-2010 17:07
#Sango - user - 100%
Brava dla Vettela,powiem szczerze że jakoś się tego nie spodziewałem sądziłem że Alonso będzie tym pierwszym.Gratulacje dla wszystkich kierowców za ciekawy sezon Formuły.

--------------------

Dodane: 15-11-2010 12:18
Obejrzałem ostatni wyścig sezonu i trochę jestem nie pocieszony :( Przed wyścigiem niemal nierealne wydawało mi się utracenia prowadzenia przez Alonso, ale stało się inaczej. Renault miało w tym swój duży udział. Mistrzem Świata młody Niemiec, który w przekroju całego sezonu chyba jednak zasłużył na ten tytuł.

I jeszcze podsumuje sezon w wykonaniu Roberta Kubicy. Jego "renówka" była kiepsko przygotowana, liczyłem że uda mu się wygrać 1-2 wyścigi. Trochę oczywiście brakowało szczęścia, ale i tak nie było tragedii. 3 razy stanął na podium, czyli są powodu do względnego optymizmu. Oby przyszły sezony był lepszy i może w jeszcze lepszym zespole :>

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online