Dodane: 10-03-2010 22:13 -

Dodane: 10-03-2010 22:26 -
Po pierwsze to nie wstawiaj całych rysunków na forum tylko podawaj same linki, ponieważ zajmuje to dużo miejsca.
Co do rysunku to moim zdaniem słaby, ale nie okropny. Jest dużo zniekształceń i źle pociągniętych kresek. Ogółem twoje dzieło jest słabo widoczne na tym zdjęciu. Twój Freezer ma krzywą klatę źle umiejscowione oczy (chodzi oto że jedno oko jest wyżej od drugiego). Jak na razie słabo i popraw to co napisałem na początku.
--------------------

Dodane: 11-03-2010 14:41

Dodane: 11-03-2010 15:12
podobnie jak twój pierwszy rysunek na forum.jak powiedział pacin w tamtym rysunku jest wiele zniekształceń w tym trochę lecz nie jest idelanie.ogółem rysunek fajny.pozdro

Dodane: 22-03-2010 17:30 -

Dodane: 22-03-2010 18:59
Miniaturowy Cell mi sie spodobał najbardziej^^ Gohan (nastolatek) też mi sie podoba, mimo za dużych i nieco krzywo osadzonych uszu^^ A Gohan jako dzieciak to szczerze mówiąc to nawet ciekawie wygląda, jeszcze ciekawiej by wyglądał jakby był w kolorze x)
--------------------

Dodane: 03-04-2010 13:40
Bardzo ciekawe rysunki mimo kilka błędów jest fajnie. Rysunki podobają mi się ale nie są idealne moim zdaniem. Pozdrawiam

Dodane: 26-04-2010 17:55 -
W dwóch pierwszych rysunkach widać dużo niedociągnięć, choć z drugą było ciut lepiej. Jednak uczysz się na błędach, gdyż trzy ostanie prace są na wysokim poziomie. Najbardziej spodobała mi się praca z Cellem (czy raczej czymś stworzonym przez niego), wszystko jest tu tak jak powinno na profesjonalną pracę. Tamte dwa też dobre, tylko szkoda że mały Gohan jest tak niewyraźny. Czekam na kolejne rysunki.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 26-04-2010 18:00
Bociak napisał/a:W dwóch pierwszych rysunkach widać dużo niedociągnięć, choć z Raditzem było ciut lepiej. Jednak uczysz się na błędach, gdyż trzy ostanie prace są na wysokim poziomie. Najbardziej spodobała mi się praca z Cellem (czy raczej czymś stworzonym prze niego), wszystko jest tu tak jak powinno na profesjonalną pracę. Tamte dwa też dobre, tylko szkoda że mały Gohan jest tak niewyraźny. Czekam na kolejne rysunki.
Gdzie ty Bociek tam Raditza widzisz? O_o
Co do prac to każda jest lepsza. Chociaż w sumie mi najbardziej podobał się Cell jr. ^^Naprawdę fajny. Tylko proszę Cię- zacznij cieniować pracę. Efekt będzie o wiele lepszy. Na razie to szkice ale na na prawdę wysokim poziomie.
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 26-04-2010 18:03 -
Gdzie ty Bociek tam Raditza widzisz? O_o
No dobra Vegeta, dorobiłem sobie w myślach dłuższe włosy, czy zobaczyłem na szybko i tyle.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 27-08-2010 13:06
Nowe prace bardzo przypadły mi do gustu. Takie ogólnie lubię. Dobre proporcje, choć mogłeś coś przyciemnić, aby to nie wyglądało jak szkic.
--------------------

Dodane: 27-08-2010 13:13
powiem tak potencjału ci nie brakuje jednak mógł byś dodawać cieniowanie do swoich prac uwierz o niebo lepiej by wyglądało narazie ocena 7.5/10 ;p

Dodane: 27-09-2010 15:00
MidulGT napisał/a:
powiem tak potencjału ci nie brakuje jednak mógł byś dodawać cieniowanie do swoich prac uwierz o niebo lepiej by wyglądało narazie ocena 7.5/10 ;p
Zgadzam się z MidulGT cieniowanie polepszyło by prace więc spróbuj.
--------------------

Dodane: 04-11-2010 21:50
Witam
Przedstawiam mój pierwszy rysunek po 8 miesiącach. Postaram się rysować częściej i oczywiście umieszczać prace na forum. Mam kilka pytań do forumowiczów:
-czy ten rysunek odbiega od wcześniejszych?
-nad czym muszę popracować?
-czy warto go kolorować?
-czego używa się do kolorowania (kredki, mazaki, może jakieś specjalne markery , jak tak to jakie?)
a tu link do raditza
http://images46.f...c2cmed.jpg

Dodane: 04-11-2010 21:54 -
Konieczko napisał/a:Witam
Przedstawiam mój pierwszy rysunek po 8 miesiącach. Postaram się rysować częściej i oczywiście umieszczać prace na forum. Mam kilka pytań do forumowiczów:
-czy ten rysunek odbiega od wcześniejszych?
-nad czym muszę popracować?
-czy warto go kolorować?
-czego używa się do kolorowania (kredki, mazaki, może jakieś specjalne markery , jak tak to jakie?)
a tu link do raditza
http://images46.f...c2cmed.jpg Cieniowanie i jeszcze raz cieniowanie

.To ważna część rysowania postaci.Bez cieniowania twoja postać wygląda "pusto".Za kolorowanie weź się po cieniowaniu.Postaraj się nad proporcjami również

.Chociaż powiem że niektóre rysunki wyszły ci bardzo dobrze

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 04-11-2010 22:11
Moim zdaniem wszystkie te rysunki są kalkami

Bez obrazy, ale nałożyłem na siebie z ciekawości gohana małego na oryginalny rysunek i wszystko jest praktycznie kreska w kreskę. Nawet pochwa miecza leży pod tym samym kątem i w tych samych odległościach.
Prace wrzucone trójkami - poświęciłeś więcej czasu na kalkowanie, a dwie pierwsze i ostatnia - mniej.
--------------------
Obrazek w podpisie nie może mieć wagi większej niż 200kb.

Dodane: 04-11-2010 22:40 -
Zaprzeczam!
Żaden z tych rysunków nie jest odrysowany itp.. Przecież to by było bez sensu. Rysując gohana sprawdzałem czy wszystkie proporcje czy są zachowane tj. przykładając linijkę do monitora, a później do kartki (podobnie było przy cellu jr.). To nie było kalkowanie! Nie stosuje już tego i nie będę, bo poczułem się trochę oszukany.
P.S.
A to że wrzuciłem 3 prace za jednym razem to o niczym nie świadczy

Dodane: 04-11-2010 22:50
A o czym ma świadczyc? Ja po prostu chcialem sprecyzowac o ktore prace mi dokladnie chodzi.
Prace są kalkowane i tego mi nie udowodnisz. Każdy ma swój własny styl i chocby nie wiem jak rysowal to zawsze bedzie tam cos od niego.
Na twoich pracach po pierwsze:
Widac ze drżała ci ręka - chcąc zmieścic się w oryginalnych liniach,
a po drugie to mówie Ci, że nałożyłem w gimpie na siebie warstwy i po prostu to jest to samo. Mam przed sobą dowód czarno na białym
--------------------
Obrazek w podpisie nie może mieć wagi większej niż 200kb.

Dodane: 05-11-2010 00:00
Nie satysfakcjonuje mnie odrysowywanie od kalek. A nawet jeśli bym skopiował rysunek to bym na pewno nie chwalił się nim na forum i oczekiwał oceny od innych.

Dodane: 10-11-2010 13:40 -
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.