Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:09
OnLine: 60, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Pytania i odpowiedzi
Dodane: 03-03-2012 21:18 - Edytowane przez ramu1us dnia 03-03-2012 21:23
#ramu1us - user - 0%
Witam wszystkich. Hehe może to będzie dziwne pytanie ale tak jakoś mnie naszło podczas oglądania DB :) Oglądam sobie ostatnio DB od początku i w DBZ w 69odc. zaciekawiła mnie jedna rzecz :p Otóż gdy Son Goku, w walce z Kapitanem Sił Specjalnych używa Kaito ken, dla KSS na radarze wyświetla się 11 tysięcy jednostek siły i jest strasznie przestraszony. Trochę wcześniej Vegeta miał 20 tys a nie specjalnie przed nim srali ludzie od Freezer'a :p Więc jak to było? Błąd w tłumaczeniu czy co?

edit. Haha włączyłem sobie DBZ 070odc. i już na początku mówią o 120 tys. Więc błąd w tłumaczeniu. Ale miałem rozkmine haha.

Dodane: 03-03-2012 21:26 - Edytowane przez Michal 915 dnia 03-03-2012 21:54
Z tego co pamiętam Goku w walce z kapitanem sił specjalnych użył kaiokena 3x i jego siła wynosiła 180 tysięcy.Gdy przyleciał na Namek jego siła oscylowała na około 60 tysięcy,a Vegety 24 tysiące.W wersji rtl-owskiej jest przetłumaczone na 11 tysięcy ?

--------------------
"Podejdź do walki jak do idei opanowania woli. Zapomnij o zwyciężaniu i przegrywaniu; zapomnij o dumie i bólu. Pozwól przeciwnikowi by zadrasnął ci skórę, a ty wedrzesz się w jego mięso; pozwól mu by wdarł się w twoje mięso, a ty połamiesz mu kości; pozwól mu połamać ci kości, a ty odbierzesz mu życie. Nie troszcz się o swoje „wyjście cało” – złóż przed nim swoje życie"-Bruce Lee
Dodane: 04-03-2012 15:28
#ramu1us - user - 0%
Tak ale tylko w tym jednym momencie jest błąd w tłumaczeniu :p Trochę mnie dziwi skąd wzięli te 11 tysięcy hehe

Dodane: 04-03-2012 16:47
#DeaDMen - user - 90%
Michal 915 napisał/a:
Z tego co pamiętam Goku w walce z kapitanem sił specjalnych użył kaiokena 3x i jego siła wynosiła 180 tysięcy.Gdy przyleciał na Namek jego siła oscylowała na około 60 tysięcy,a Vegety 24 tysiące.W wersji rtl-owskiej jest przetłumaczone na 11 tysięcy ?

Tak ten błąd był na pewno sam to pamiętam.Wersja z lektorem ogólnie miała dużo błędów i w niektórych momentach była źle przetłumaczona z japońskiego dopiero gdy obejrzałem Raw-a to pomyślałem sobie, że nigdy już nie będę oglądał Db z lektorem, bo zbyt wiele tracę.

Dodane: 04-03-2012 17:40
Teraz odcinek 52 DBGT a na początku Stycznia chyba był ten 69. Zdziwiłem się, ale wiedziałem że to błąd. W 70 było już dobrze, :d

--------------------

WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE
Dodane: 12-03-2012 11:51
moje pytanie tyczy sie Dragon Ball Z gdzie mogę pobierać odcinki??(pobieram gdyż mam bardzo słabe łacze i nie mogę oglądać online
wcześniej pobierałem tutaj ale teraz już wiemy że ich nie ma

Dodane: 12-03-2012 17:26
Mam pytanie dotyczące Raditza jaki waszym zdaniem miałby on włosy na ssj3 bo jak wiadomo wydłużają się one.

--------------------
Dodane: 13-03-2012 10:14
#Naimad2 - user - 10%
Moim głównym pytaniem tego tematu jest dlaczego mały Goku z GT po przemianie w SSJ4 zmienia sie w Starszego ,skoro był mały to taki chyba powinien być [oczy] ... Vegeta po zmianie w SSJ4 nie uległ postarzeniu ani nic w tym stylu został w swojej pierwotnej postaci... ale Goku nie [wesoly] zmienia sie w starszego ...wiec pytanie dlaczego tak sie stało.? :p

Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball: Pytania i odpowiedzi

--------------------
I be,like SonGoku
na to nie ma odpowiedzi bo gt to amatorka gdzie autorzy nie zważali na błędy , ogolnie gt to szajs ktory ma jednak kilka ciekawych pojedynków nic poza tym

Może to zależało od duszy. W końcu smocze kule sprawiły tylko to, że stał się mały. Jakby to określić: Dorosła świadomość w ciele dziecka. Podczas pierwszej transformacji byli pokazani Goku dziecko i Goku dorosły.

Dodane: 13-03-2012 10:15
Moim zdaniem Goku nie był wcale starszy, po prostu poziom SSJ4 zmieniał wzrost podobnie jak przemiana w Oozaru. Drugą możliwoscią jest to, że przemiana w Golden Oozaru niwelowała działanie kul, które zmniejszyły Goku.

--------------------
PAMIĘTAJMY O JEDNYM, CHOĆBY NIE WIADOMO JAK SILNY BYŁ PRZECIWNIK, MIŁOŚĆ ZAWSZE ZWYCIĘŻY !!!
Dodane: 13-03-2012 10:15
#Henkok - user - 80%
Tego nie wie nikt,ale gdy Goku się pierwszy raz zmieniał z Golden Oozaru w ssj4 był pokazany we własnej jaźni najpierw jako dziecko ,a potem dorosły.Według mnie chodzi tu o podłoże psychologiczne przemiany nie fizyczne,dlatego Goku wraca do swojej normalnej formy.Według mnie nawet jako dorosły na ssj4 wyglądałby tak samo.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 14-03-2012 18:30
#KaKa663 - user - 60%
Tak. SSJ4 jest czymś w rodzaju Oozaru. Ciało porasta sierść więc możemy spokojnie o tym mówić jako o czymś w stylu Oozaru

Dodane: 16-03-2012 18:57
#NoClan - user - 60%
wojna1998 napisał/a:
Mam pytanie dotyczące Raditza jaki waszym zdaniem miałby on włosy na ssj3 bo jak wiadomo wydłużają się one.

Jeżeli włosy w stadium SSJ3 się wydłużają to u Raditza też by się wydłużyły :)

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 16-03-2012 20:00
#eertynn - user - 10%
NoClan napisał/a:
wojna1998 napisał/a:

Jeżeli włosy w stadium SSJ3 się wydłużają to u Raditza też by się wydłużyły :)

Mu chyba chodziło o Nappe. :p Nie ma ich więc nie ma się co wydłużyć. Za pewne dalej nie miałby ich wcale.

Dodane: 16-03-2012 20:05 - Edytowane przez krupek123 dnia 17-03-2012 07:19
Nappie brwi by się by zrobiły dłuższe :d takie z pół metra a u brata goku to mogło by wyglądać ciekawie I tak miał już dlugie to może przyrodzenie by uroslo :)

Dodane: 16-03-2012 20:07
#eertynn - user - 10%
A no bo Raditz miał długie, pomyliło mi się myślałem, że podobne do Goku. :d W jego przypadku chyba by zostały takie jakie ma standardowo.

Dodane: 16-03-2012 20:57
Ja uważam, że włosy Radima by się wydłużyły. Przecież nie ma wyjątków. Każdemu wojownikowi ( Songo, GoTronk ) na tym poziomie włosy znacząco rosną... A tak swoją drogą to moim zdaniem Radim nigdy nie osiągnął by tak wysokiego poziomu mocy, według mnie był on słabym wojownikiem... [szeroki]

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 16-03-2012 21:07
#Henkok - user - 80%
Wydaje mi się ,że aby osiągnąć ten poziom musiałby najpierw ściąć włosy. Gohan aby utrzymać się na poziomie ssj musiał je sciąć podczas treningu w sali ducha i czasu.W prawdzie to pół ziemian ,ale chyba ta zasada nie ominęłaby i Raditza.

Wiadomość doklejona:
A nie przejdzie od razu do ssj3.Wydaje mi się,że musiałby najpierw je skrócić ,żeby najpierw osiągnąć ssj i ssj2.Takie przynajmniej są moje przypuszczenia.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 17-03-2012 10:52 - Edytowane przez by_black dnia 17-03-2012 18:42
#NoClan - user - 60%
Gohan aby utrzymać się na poziomie ssj musiał je sciąć podczas treningu w sali ducha i czasu.
Goku mu je ściął, bo miał za długie nic nie wiązało się z SSJ .. Mi się wydaję że to mogło by być coś takiego: http://images.wik...9.jpg.jpeg

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online