Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:09
OnLine: 59, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 47 - Opinie
Dodane: 09-03-2010 20:44
#wolf667 - user - 0%
Ja najbardziej jestem zawiedziony dźwiękiem (muzyką może trochę też). Myślałem, że te pioruny zagrzmią tak, że mi meble zadrgają w pokoju, a krzyk songa będzie naprawdę potężny i głośny. Niestety dźwięk jest cichy, przytłumiony i generalnie marny. Co prawda i tak lepiej, niż wersja polska DBZ, która mam, gdzie jakość jest jak z magnetowidu, ale spodziewałem się większych fajerwerków.

Dodane: 09-03-2010 21:45
#Cyrus - user - max%
Dużo to nie zmienili :p Standard ;] Ale sam fakt, że SSJ już jest, dreszczyk przeszedł, powróciły wspomnienia ;) Widok wkurzonego Goku i jego odchyłów - bezcenny, tego się nie zapomina xD
No to jeszcze parę odcinków i koniec sagi... a może i całego Kaia, kto wie xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 09-03-2010 22:31
#Blade - user - max%
Odcinek był nawet fajny, lecz tak prawdę mówiąc w oryginalnej wersji bardziej mi ta transformacja pasowała niż ta odnowiona. Coś w niej nie grało :p . Lecz jak niektórzy pisali, nadal ten dreszczyk był i te podirytowanie kiedy to nastąpi i złość że ten Frezera jednak przeżyje i zakończy sielankę.

--------------------
Dodane: 10-03-2010 11:51
Jak dla mnie było dobrze, ale nie rewelacyjnie. :( Muzyka jak dla mnie była zła, w ogóle muzyka w KAI jest okropna, nie ma jej co porównywać do tej z DBZ, tam to aż się chciało słuchać a tu? A co do kreski... niby odnowiona ale mogli się bardziej postarać, wystarszy spojrzeć na opening, gdyby tacy byli bohaterowie jak tam to by było super, a tu nieraz nawet na postaciach nie ma cieni i wydają się tacy bez emocji, puści. Czasem w takich mniej ważnych odcinakch robili kreske gorszą niż w DBZ, i wkurza mnie że nieraz jest część stara, nieraz nowa, albo niech odnawiają całe albo w ogóle.

Pozdrawiam wszystkich fanów :)

Dodane: 10-03-2010 12:54
#Roby2oo0 - user - 20%
Co niektórzy są poirytowani tym, że opening wygląda lepiej niż całośc Kai, wkurzają mnie takie wypowiedzi :/
Czy wy nie rozumiecie, że opening zrobili od podstaw a resztę tylko odświeżyli? To jest tak samo jak z tymi filmami czarno białymi które przerobili na kolorowe.
Gdyby cały Kai wyglądał jak opening to by musieli wszystko od zera robic :p

Dodane: 10-03-2010 14:21
#F0rt - user - 0%
Duża część odbiorców (w tym ja) jest zawiedziona podkładem muzycznym jak i efektami dźwiękowymi (krzyki pioruny etc.). Jedyna i najlepsza moim zdaniem alternatywa to zdobyć odcinki remastered w wersji RAW z jezykiem japońskim. Co prawda odcinki dłużą się nie to co KAI ale nie maja cenzury i posiadaja wszystkim znana i kochana sciezke dzwiekowa ktora ubustwiam :d

Dodane: 10-03-2010 14:33
jeśli dojdzie do Sagi Cell i tą przemianę - http://www.youtub...x2vMyVkmLE (muzyka i w ogóle wszystko)- zwalą tak jak przemianę Goku to stracę wiarę w tą produkcję :d

Dodane: 10-03-2010 22:05
F0rt napisał/a:
Duża część odbiorców (w tym ja) jest zawiedziona podkładem muzycznym jak i efektami dźwiękowymi (krzyki pioruny etc.). Jedyna i najlepsza moim zdaniem alternatywa to zdobyć odcinki remastered w wersji RAW z jezykiem japońskim. Co prawda odcinki dłużą się nie to co KAI ale nie maja cenzury i posiadaja wszystkim znana i kochana sciezke dzwiekowa ktora ubustwiam :d

też ubolewam nad muzyką w trakcie przemiany... :(

Dodane: 12-03-2010 20:00
Nie wiem jak Was ale mnie jeszcze wkurzają w przemianie te kadry tuż po, jak Goku stoi w bezruchu tyłem i potem z przodu.. ten z przodu jeszcze ujdzie bo jego wzrok jest tam świetny ale ten kadr tyłem ? Jest beznadziejny nie ma w nim tych emocji które były sekunde temu, zabija trochę tą energie..

Dodane: 12-03-2010 22:51 - Edytowane przez Macias dnia 12-03-2010 22:51
#Macias - user - max%
Wielu z nas czekało na ten odcinek. Nareszcie Goku przybrał formę SSJ. Teraz dopiero zacznie się poważna walka z tyranem. Ogólnie odcinek był świetny, ale bez bicia przyznam że znacznie większe emocje zwykła wywierać na mnie przemiana, która była w Zetce. Może muzyka była fajniejsza, bo w Kaiu przyjąłem ten zwrot akcji zbyt spokojnie.

--------------------
Dodane: 12-03-2010 23:15
#aniontko - user - 60%
ach ten moment, gdy Goku zmienia się pierwszy raz pamiętam to doskonale z dzieciństwa :) odcinek świetny, Frezer jak zwykle mnie wnerwia, fajnie jest narysowany z ogonem uciętym i z okiem przymrużonym :d

--------------------
...Love is a force
you can't control...
Dodane: 13-03-2010 08:48
Chciałbym prosić administratora aby już zawsze wstawiał odcinki DB Kai w HD. Inne jakości obrazu są niezadowalające. Jak już Dragon Ball ma być odświeżony to w maksymalnie dobrej jakości obrazu.

Dodane: 13-03-2010 10:42
#kwas119 - user - 0%
Moment, w którym goku krzyczy do gohana to masakra. Otwiera morde jakby się darł a głos jest jakby spokojnie mówił. Ogólnie można było się spodziewać że nic potężnego to nie będzie. Zobaczymy co dalej się wydarzy,

Dodane: 14-03-2010 00:58
#Rezmik - user - 10%
Zgodzę się z przedmówcą moment kiedy krzyczy na gohana jest fatalny, powinni wogóle zmienić osobe podkładającą dźwięk po przemianie goku, aby zmienił się również jego głos, gdyż ten nie pasuje do zimno krwistego goku, który jest w stadium ssj. A wracając do tego okrzyku goku, to moim zdaniem także jest nagrany przez złego dubingowca, już lepiej brzmi w angielskiej wersji kiedy ten głos jest donośny i słychać echo ;)

Dodane: 14-03-2010 01:04
#by_black - systemadmin - max%
Moment przemiany Goku na SSJ dla mnie był najlepszym wydarzeniem w całym DBZ, po prostu to było piękne, te emocje przetrwają lata we mnie :p

--------------------
Dodane: 14-03-2010 07:48
#Bociak - user - max%
No i doczekaliśmy się. :) Jednak zmiana Goku w ssj, nie była tak poruszająca jak w oryginalnym DBZ. Czegoś mi tu zabrakło. Mimo tego odcinek był jak najbardziej ciekawy, a w następnym zacznie się decydująca batalia. ;)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 21-03-2010 13:42
#Darknes - user - max%
Jak mogę powiedzieć to co inni w Z ta przemiana była o wiele fajniejsza :p chociaż teraz tez były emocje ale to juz nie to samo. Dawno wersji z napisami nie oglądałem a napisy są the best ;) Biorę sie za następny odcinek.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online