Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:09
OnLine: 55, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 46 - Opinie
Dodane: 28-02-2010 11:59
#by_ikar - systemadmin - max%
Na stronie pojawił się już 46 epizod Dragon Ball Kai'a, już teraz możecie go obejrzeć online, a jak tylko pojawią się napisy będzie również do pobrania ze strefy plików.

LINK: http://dbpolska.n...ll_kai/46/

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 28-02-2010 12:22
#m1chal92 - user - 20%
Po wspaniałym 45 nastąpił średnio ciekawy 46. Ale 47 to odcinek na który czekam od samego początku Dragon Ball Kai. Jestem ciekaw jak bardzo zostanie poprawiona przemiana w SSJ. Za tydzień będzie się działo...

--------------------
Final Fantasy Main Theme

Piorunochron na szczyscie wiezy koscielnej swiadczy ze kazdy ma czasem watpliwosci...
Dodane: 28-02-2010 12:53 - Edytowane przez by_ikar dnia 28-02-2010 13:06
Chyba nie będę oglądał RAW'a i poczekam na napisy, wolę rozumieć dialogi. Jakby nie było, następny odcinek szykuje się [treść wymoderowana].

Dodane: 28-02-2010 13:16
#jozio04 - user - 30%
Odcinek bardzo fajny. Goku zadziornie zbierał energie na Genki Dame. Piccolo nieźle oberwał, no ale najważniejsze, że już za tydzień SSJ! Od początku na to czekałem.

--------------------
Dodane: 28-02-2010 13:22
#Darknes - user - max%
Tym razem odcinek trochę nudny, zbieranie energii trwało praktycznie cały odcinek i jeszcze całości nie zebrał ale następny będzie już ładnie skrócony :d i tak jak przewidywałem ujrzymy już SSJ :)

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 28-02-2010 13:26
#emil9912 - user - 10%
odcinek calkiem dobry ,spodziewalem sie ze bedzie dlugo zbieral ta energie, ale porownac z tym co bedzie sie dzial w next odcinku,tego poprostu nie da sie opisac :) :)
czekalem na to 46 odcinkow !!!!!!!!!!! :d :d :d :d :d

Dodane: 28-02-2010 14:24
#rajmund - user - 0%
w necie znalazlem filmik jak son-goku zamienia sie w suupa saia-jin. nic ciekawego to samo co w DBZ zmieniony tylko podklad muzyczny i tyle. nie potrzebnie czekacie bo to to samo.

Dodane: 28-02-2010 14:26
#Boban - user - 30%
mnie osobiście odcinek bardzo się podobał , wytrwałość Goku i nadludzka determinacja by na początku przypuścić fałszywy atak i potem równie zdeterminowany wytrzymując ataki na niego samego i na Piccolo , a Furi-za mimo poturbowania jakie widzimy na jego ciele zdaje się nie stracił wiele energii jak do tej pory :d no i za 7 dni dostaniecie to na co wszyscy tak zagorzale czekacie :d , ktoś tam napisał ze jest ciekaw jak odświeżą przemianę Goku , otóż ja przypuszczam że co najwyżej będzie przekolorowana z lekko odświeżoną kreską ta scena , jak to było do tej pory w Kai-u natomiast jedyną nowością równie jak do tej pory będzie eye catcher przedstawiający prawdopodobnie Goku SSJ i Furi-za hyaku pa-sento , czy coś w tym stylu , takie są moje spekulacje a jak będzie zobaczymy :d

Dodane: 28-02-2010 16:27
nudny jak flaki z olejem...myślałem że zakończy się w momencie jak pojawi się Frezer po ataku gengi-damy Songa a tutaj takie owijanie. Ciekaw jestem czy jakaś muzyczkę wstawią przy przemianie Songa. Byłbym mile zaskoczony gdyby wrzucili muzykę z DBKAI soundtrack vol. II - Chaser! akurat ta melodia by idealnie komponowała się do transformacji w super sajana.

Dodane: 28-02-2010 16:36 - Edytowane przez maciu1995 dnia 28-02-2010 16:37
w necie znalazlem filmik jak son-goku zamienia sie w suupa saia-jin. nic ciekawego to samo co w DBZ zmieniony tylko podklad muzyczny i tyle. nie potrzebnie czekacie bo to to samo.

Ale zawsze przy tym są takie same ogromne emocje żeby zobaczyć tą fascynującą pierwsza przemianę w SSj. :)

Dodane: 28-02-2010 16:50
#Arti1915 - user - 90%
Ja juz niemogę się doczekać przyszłej niedzieli. Zawsze gdy po dłuższym czasie znowu oglondam furie np. Gohana czy Goku to aż ciary po ciele przechodzą.

--------------------

Dodane: 01-03-2010 02:18
#Boban - user - 30%
maciu1995 napisał/a:

Ale zawsze przy tym są takie same ogromne emocje żeby zobaczyć tą fascynującą pierwsza przemianę w SSj. :)

Dokładnie nie wiem czy ktoś się spodziewał złotych gór w postaci nowej grafiki czy whatever ale ja mam to samo oglądając teraz DB przede wszystkim oficjalnie czyli muszę czekać te siedem dni do kolejnego epka co jeszcze bardziej potęguje chęć a nie że w kaśdej chwili mogę sobie obejrzeć ostatnie starcie Goku z Furi-za Vegeta vs C19 czy Gohan tai Cell.
Ja również przezywam tego Kai-a z emocjami :)

Dodane: 01-03-2010 11:38
To nie do końca jest to samo co w starym DBZ, co prawda spora część jest zmieniona, ale jest dużo scen które są nowe, oraz dużo scen które były ocenzurowane w polskiej wersji. Zatem, kilka lub nawet kilkanaście wątków ma całkiem inny kontekst. To tak jakby oglądać zwykłego hellsinga a potem obejrzeć hellsing ultimate. DBKai byłby lepszy gdyby grafika była taka jak w openingu, ale w gruncie rzeczy aż tak tragicznie nie jest :p najlepiej z tego wszystkiego wypada nowy soundtrack :d

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 01-03-2010 12:30
Informacja o napisach - napisy angielskie już są, ja je już mam, ale niedługo mam zajęcia, a potem jeszcze się trochę wybieram do siostry, tak więc polskie napisy będą gdzieś pod wieczór. I to tyle.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 01-03-2010 16:35
#Fenel - user - 10%
by_ikar napisał/a:
To nie do końca jest to samo co w starym DBZ, co prawda spora część jest zmieniona, ale jest dużo scen które są nowe, oraz dużo scen które były ocenzurowane w polskiej wersji. Zatem, kilka lub nawet kilkanaście wątków ma całkiem inny kontekst. To tak jakby oglądać zwykłego hellsinga a potem obejrzeć hellsing ultimate. DBKai byłby lepszy gdyby grafika była taka jak w openingu, ale w gruncie rzeczy aż tak tragicznie nie jest :p najlepiej z tego wszystkiego wypada nowy soundtrack :d

Soundtrack naprawdę daje kopa, jednak z grafiką to brak chęci - od walki z Ginyu przez kilka odcinków kreska była ostra jak żyletka, lecz potem wróciła do poprzedniego poziomu - jeżeli wyostrzenie klatki obrazu zajmuje tyle samo co zdjęcia, to jednak powinni się lekko poświęcić.

--------------------
Dodane: 01-03-2010 17:33
Nie zajmuje im na pewno tyle samo, na pewno zajmuje mniej, ponieważ oni tylko muszą te odcinki przeskalować z 4:3 do 16:9 i polepszyć trochę grafikę. Takie coś zrobili już amerykanie i nie zajęło im do dużo, z tą różnicą że amerykanie nie dodali żadnych nowych scen. Poprostu wypuszczając w ten sposób Kai dali jedno do zrozumienia, że zależy im wyłącznie na zarobku, nie na jakości obrazu, fabule czy dźwięku. Zwyczajnie liczy się tylko kaska. Co z kolei jest przykre.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 01-03-2010 21:17 - Edytowane przez by_ikar dnia 01-03-2010 21:19
Za jakieś 30-40 min powinien się pojawić odcinek do pobrania z napisami, ponieważ napisy skończyłam już tłumaczyć :d . A tak poza tym to co powiem? A tyle, że trochę przegadany, ale jakieś napięcie też musiało być ;p No, ale czekamy na 47!

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 01-03-2010 21:37
Kayleigh90 napisał/a:
Za jakieś 30-40 min powinien się pojawić odcinek do pobrania z napisami, ponieważ napisy skończyłam już tłumaczyć :d . A tak poza tym to co powiem? A tyle, że trochę przegadany, ale jakieś napięcie też musiało być ;p No, ale czekamy na 47!

Nie mówiłem tego, ale jestem bardzo zadowolony z Waszej pracy, chodzi mi o Ikara i Kayleigh90. Jestem pełen podziwu, że tak szybko wstawiacie te odcinki z napisami pl, nie żyjecie tylko tym portalem, są jeszcze studia i inne rzeczy.
Chciałbym abyście wiedzieli, że są tu userzy, którzy doceniają Waszą pracę.
To tyle, tak trzymać !

Pozdrawiam

Dodane: 01-03-2010 22:19
#ombi89 - user - 0%
Chciałbym zapytać za ile będzie odcinek? :p mineło już ponad godzinę :) a chciałbym jeszcze dziś obejrzeć . Pozdrawiam

Dodane: 01-03-2010 22:36
Niestety odcinek będzie nieco później, bo Ikar musi się zająć jeszcze raz czasówką, bo w rawie, którego użył, było o 10 sekund więcej w stosunku do pliku z napisami... No cóż, trochę cierpliwości.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online