Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:09
OnLine: 55, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Prezent od Itachiego
Dodane: 06-08-2011 14:13
#Sala8 - user - 80%
Rozczarowany także nie jestem, jednak troszke cuda czasem wychodzą kompletnie sie tego nie spodziewalem, tzn tego, że bedzie to oko Shisuiego.
Teraz będzie bardzo ciekawie, jednak to działa tylko na Sharingany o ile sie nie myle. No, ale wkoncu to ma być na Sasuke. Tylko Sasuke teraz bedzie mial problem i to duzy :)

Dodane: 06-08-2011 20:06
Problem będzie o ile nie okaże się to jednorazowym jutsu. Kompletne nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy, myślałem raczej że naruciak uaktywni MS lub coś z sharinganem w jednym oku jak kakashi. Ale powstało też inne pytanie, a mianowicie jak w końcu zdobyć MS? Bo z tego wychodzi że chyba Itachi nie zabił Shisuiego. Chyba że chodzi o zabicie, jak by to powiedzieć w pozytywnym znaczeniu, czyli np aby nie musiał się dłużej męczyć.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 06-08-2011 21:03
#Sala8 - user - 80%
Jak dla mnie gdyby Naruto mial MS to już by była duża przesada, po kolei wszyscy sharingany by mieli xD...

"Ale powstało też inne pytanie, a mianowicie jak w końcu zdobyć MS?"

Raczej jak Itachi go zdobył, bo zabicie przyjaciela to tylko jedno ze sposobów chodzi tu bardziej chyba o jakies "traumatyczne" przeżycie. Wlasciwie wybicie swojego klanu, rodziny mozna do takiego zaliczyc.

Dodane: 06-08-2011 21:31
#bake1 - user - 50%
Sala8 napisał/a:

Raczej jak Itachi go zdobył, bo zabicie przyjaciela to tylko jedno ze sposobów chodzi tu bardziej chyba o jakies "traumatyczne" przeżycie. Wlasciwie wybicie swojego klanu, rodziny mozna do takiego zaliczyc.

wątpie że tak szybko nauczył się kontrolować Mangekyou Sharingan
jezeli dobrze pamiętam to on zabił swój klan podczas jednej nocy
a gdy Sasuke go spotkał gdy stał nad zwłokami rodziców to on użył na nim Mangekyou Sharingan'a żeby mu pokazać jak ich powybijał
on musiał już wszcześniej opanować Mangekyou Sharingan bo to trudna technika

Dodane: 06-08-2011 22:00
#Sala8 - user - 80%
#bake1 No, tak zgodzę sie tylko chodzi mi o to, że to wybicie klanu można zaliczyc do takich przeżyć jakie trzeba przejść aby mieć MS'a bo zabójstwo naj. przyjaciela to tylko jedna z dróg.

Dodane: 07-08-2011 00:47
Właśnie tu się zaczynają pewne nie ścisłości mangi, jak mi się wydaję. Bo jeśli to nie Itachi zabił(w sensie że z zimną krwią) Shisuiego, czyli swojego najlepszego przyjaciela to z kąt miał tego MS i dlaczego wmawiał Sasuke że on musi zabić najlepszego przyjaciela, aby zyskać MS. Mogą się pojawić teraz głosy że MS się dostaje od innego użytkownika, i to by pasowało gdyby nie fakt że ma go również Kakshi. W ogóle cała historia Itachiego jest mocno pokręcona.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 07-08-2011 02:28
#Kyuubi00 - user - 30%
Vegeta1992 napisał/a:
Właśnie tu się zaczynają pewne nie ścisłości mangi, jak mi się wydaję. Bo jeśli to nie Itachi zabił(w sensie że z zimną krwią) Shisuiego, czyli swojego najlepszego przyjaciela to z kąt miał tego MS i dlaczego wmawiał Sasuke że on musi zabić najlepszego przyjaciela, aby zyskać MS. Mogą się pojawić teraz głosy że MS się dostaje od innego użytkownika, i to by pasowało gdyby nie fakt że ma go również Kakshi. W ogóle cała historia Itachiego jest mocno pokręcona.

Nie do końca MS Itachii już miał jak przyszli po niego 3 Uchiha w związku ze śmiercią Shisuiego, Madara i brat też uaktywnili go wcześniej a o żadnych zabójstwach nie było gadki. A co do wmawiania Sasuke może Itachii specjalnie podpuszczał Sasuke aby wiedzieć że jeżeli jest zdolny zabić najlepszego przyjaciela to może zagrozić wiosce i walka między nimi miała by zupełnie inny obrót jakby to Sasuke zrobił.
A co to walki Sasuke z Naruto to raczej już to nie pomoże bo Itachii powiedział że to się uaktywnia raz na 10 lat. A co do MS z tego co zrozumiałem to Shisui też miał MS więc to chyba nie była aż tak rzadka zdolność u Uchiha

Dodane: 07-08-2011 08:37
#by_black - systemadmin - max%
Kyuubi00 napisał/a:
Madara i brat też uaktywnili go wcześniej a o żadnych zabójstwach nie było gadki.

Właśnie z czego pamiętam, to w anime i Madara i Izuna zabili swoich przyjaciół, nawet był taki motyw jak na kamieniach krew tryskała z zabitych.

Mam wrażenie, że to mit, a MS'a może uaktywnić każdy, tylko musi spełnić jakieś inne warunki, być może musi widzieć w życiu jakieś przykre rzeczy, nie koniecznie zabójstwo przyjaciela, lub przez jakiś trening wyczerpujący.

--------------------
Dodane: 08-08-2011 11:30
#Kyuubi00 - user - 30%
Jeżeli MS Shisui uaktywnia się raz na 10 lat, to raczej już tego nie użyje przeciw Sasuke chyba że to zostało rzucone na oczy Itachiego i jakoś będzie działać. Więc co zrobić z tym okiem? Najciekawszym rozwiązaniem jest dać je Kakashiemu aby miał EMS :d :d

Dodane: 08-08-2011 12:39
#Sala8 - user - 80%
Ewentualnie zniszczyć to oko na wszelki wypadek.

Co do EMS Kakashiego to on wlaściwie tak mi sie wydaje, że jemu nie grozi slepota ani jakas choroba ze zwgledu na uzywanie MS, nie jestem pewien jesli tak to mu to nie potrzebne chociaż moc MS by sie mu pewnie zwiększyła.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online